ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ

ΑΛΛΑΓΗ ΚΡΑΝΟΥΣ

 

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, τα κράνη πρέπει  να αλλάζουν κάθε τρία (3) χρόνια. Εάν δεν είστε σίγουροι για την κατάσταση του κράνους σας ή αν πρέπει να αντικατασταθεί, καλέστε μας ή στείλτε μας e-mail για πληροφορίες.

 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ;

 

• Είναι σημαντικό να κρατάτε πάντα το κράνος καθαρό. Η εξωτερική επιφάνεια, το χρώμα και η εσωτερική επένδυση λόγω παραμέλησης μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει το κράνος σας.

• Μην κάνετε αλλαγές στο κράνος. Κάθε αλλαγή στο εξωτερικό κέλυφος μπορεί να προκαλέσει ρωγμές κατά την κρούση. Χρησιμοποιείτε πάντα αυθεντικά ανταλλακτικά για να βεβαιωθείτε ότι το κράνος σας είναι πάντα σε άριστη κατάσταση.

• Μην εφαρμόζετε βαφή, αυτοκόλλητα, βενζίνη και άλλους χημικούς διαλύτες.

• Μην εκθέτετε το κράνος σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 50 °. Κρατήστε το μακριά από πηγές θερμότητας όπως καλοριφέρ, εξατμίσεις κλπ

• Αποθηκεύστε το κράνος σε ασφαλές και στεγνό μέρος, ελέγξτε τις ρυθμίσεις του περιοδικά και επαναλάβετε πριν από τη χρήση, αν είναι απαραίτητο.

• Το κράνος σχεδιάζεται και κατασκευάζεται για να απορροφά την ενέργεια που προκαλείται από τις κρούσεις. Μετά από τυχόν ατύχημα ή κρούση στην οποία εμπλέκεται το ίδιο το κράνος, συνιστάται η επιθεώρησή του από εξειδικευμένο προσωπικό και η αντικατάστασή του εάν είναι απαραίτητη.

 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΝΟΥΣ

 

Εξωτερικά

 

Για να καθαρίσετε την εξωτερική επιφάνεια του κράνους, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί με νερό και μικρή ποσότητα ήπιου σαπουνιού (μην χρησιμοποιείτε συνθετικά προϊόντα, χημικά ή βενζίνη). Αφήστε το να στεγνώσει σε καλά αεριζόμενο χώρο μακριά από πηγές θερμότητας. Υπάρχουν ακόμη και συγκεκριμένα προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εάν το κράνος σας απαιτεί πιο λεπτομερή καθαρισμό.

 

Ζελατίνα

 

Για να καθαρίσετε την εξωτερική ζελατίνα ή / και την εσωτερική φυμέ ζελατίνα, χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών, που είναι κατάλληλο για ευαίσθητες επιφάνειες (ώστε να μην αφήσετε γρατζουνιές), σε συνδυασμό με ειδικό καθαριστικό για ζελατίνες. Διαφορετικά, ζεστό νερό και λίγο ήπιο σαπούνι.

 

Για πιο λεπτομερή καθαρισμό, αφαιρέστε τη ζελατίνα από το κράνος, βυθίστε τη σε ζεστό νερό με λίγο ήπιο σαπούνι και στεγνώστε τη με ένα καθαρό πανί που είναι κατάλληλο για ευαίσθητες επιφάνειες.

 

Εσωτερικά

 

Το αφαιρούμενο εσωτερικό μπορεί να πλυθεί με το χέρι ή στο πλυντήριο (μέγιστη θερμοκρασία 30 °).

 

Για άμεσο και βαθύ καθαρισμό χρησιμοποιήστε ειδικούς αφρούς καθαρισμού κράνους.

 

Εναλλακτικά, αφαιρέστε τα εσωτερικά μέρη, φροντίζοντας ότι τα μέρη που κατασκευάζονται από πολυστυρένιο δεν θα έρθουν σε επαφή με το νερό. Μόλις αφαιρεθούν τα εσωτερικά μέρη, εάν αποφασίσετε να τα πλύνετε με το χέρι, χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών πολλαπλών χρήσεων. Περάστε το πάνω από τα στοιχεία προστασίας (αποσυναρμολογημένα) και μέσα στο κράνος με διάλυμα διττανθρακικού νατρίου και νερού, στη συνέχεια ξεπλύνετε το πανί αρκετές φορές και επαναλάβετε τη διαδικασία.

 

Αν αποφασίσετε να τα πλύνετε στο πλυντήριο, αυτό μπορεί να γίνει σε ζεστό νερό (μέγιστο 30 °), χρησιμοποιώντας ήπιο σαπούνι ως απορρυπαντικό.

 

Θυμηθείτε να αφήσετε τα εσωτερικά μέρη να στεγνώσουν μακριά από οποιεσδήποτε άμεσες πηγές θερμότητας (αποφύγετε τους στεγνωτήρες μαλλιών ή τους θερμαντήρες), σε ξηρό και καλά αεριζόμενο χώρο. Μετά το πλύσιμο, για να αποφευχθεί ο σχηματισμός μούχλας και δυσάρεστων οσμών, όλα τα εσωτερικά μέρη πρέπει να στεγνώνουν καλά πριν χρησιμοποιήσετε ξανά το κράνος.

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Καλάθι
Start typing to see posts you are looking for.
Eshop
Wishlist
0 items Καλάθι
Λογαριασμός